Hva skjer ?

Det begynner å nærme seg valg. Enda er det ingen som kan forutsi hva som blir de endelige store og avgjørende sakene inn mot valget. Politikk er en levende materie og mye kan enda skje. Skulle eksempelvis Sarpsborg få en sak i fanget på linje med Askøy kommune sitt E.Coli- og koliforme bakteriebesvær ville valgkamp-temaene snu om øyeblikkelig.

Imidlertid kan vi se tendenser til hva noen partier ønsker seg å prate om. Eller, hva de aller helst IKKE ønsker å prate om kan man jo også tenke.

Hele Sarpsborg HøyresDAME er nå blitt så sliten av dette ubehagelige jernbane-pratet at hun simpelthen ikke orker å snakke mer om dette.

Likeså tenker en av de viktigste Sarpsborg Ap-debattantene, Finn Arne Cokken Solberg, at jernbanedebatten er et tilbakelagt tema. Årsaken skal være at den siste utviklingen gjør at begge alternativene (S-linje og Rett linje) som har vært striden lokalt, nå er blitt uaktuelle.

Bjørn Korsmo også fra Ap foreslår at «Direktoratet» (hvilket av de mange berørte direktoratene er tydeligvis ikke nevnt) får overta problematikken når det etterspørres hva slags og hvilke farlige stoffer som egentlig skal transporteres igjennom vårt lokale bysentrum. Her skal vi snakke generelt og langt ifra hvor skoen klemmer over vårt lokale sentrum.

Det er avslørende tydelig at nå skal ikke Høyre – som har sveket sine velgere og sin egen velgergaranti – snakke mer om denne ubehagelige jernbanen.

Ei heller skal Sarpsborg Ap besvare noe som helst om den ferske valglovnaden hvor de skal sloss for en lokalløsning til rett under 40 milliarder norske kroner. En sum som resten av det planleggende jernbane-Norge rister hodet av skuldrene på. Og, strategien med «ingen parkering for bil i knutepunktet for samferdsel nede ved Glengshølen» er heller ikke et tema.

SÅ . . . derfor kommer det toppstyrte panikktemaet med skolemat på bordet til unnsetning. Men her hoper også problemene seg opp, for hvilket lokalt parti ønsker egentlig ikke at skoleelever skal få seg et måltid mat i løpet av dagen? DET kan da umulig være et unikt Ap-tema?

Ap, har et gjennomgående våpen til bruk for å kunne drepe andre partiers kreative forslag – pengær!

«Det foreslåtte kan sikkert være både fint og flott, men vi finner ikke noe sted hvor det er avsatt penger til slikt» hevder de både konstant og kontant. Dette lenge før de har fått høre om hele ideen. Du skjønner, de er så innmari ansvarlige i Ap seh.

Men, men, men . . . skolemat!

DET er vel ikke gratis? Hvor skal det toppstyrte Ap finne penger i Sarpsborgbudsjettet til å servere mat til alle våre elever? Hva skal ut for at denne utgiften skal dekkes inn? Snakker vi om færre lærerstillinger? Nedleggelse av skoler? Mindre nytt skolemateriell?

Hva skal gjøres?

For pengene skal vel hentes lokalt? Dere skal vel ikke spørre Erna om penger til skolemat i Sarpsborg? Eller vente på nytt riksvalg?

Nei, selvsagt ikke! For, DA hadde det jo saken tilhørt det nasjonale riksplanet og DA har jo ikke denne saken noe som helst å gjøre i kommunevalget i Sarpsborg.

DA må nok i så fall Sarpsborg Arbeiderparti vente i 2 år og ta denne saken i det nasjonale riksvalget.

Så . . . hva skjer?

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.