Hvorfor velge SaFoSa ?

Partiet "Sammen For Sarpsborg" – i dagligtale og blant venner; SaFoSa – er et lokalt parti som ønsker et genuint fokus på Sarpsborg som by og Sarpinger som en del av folkedypet.

Ståle Solberg på valgstand i gågata
Ståle Solberg på valgstand i gågata
Geir Lorentzen - Valgkampansvarlig
Geir Lorentzen - Valgkampansvarlig

I utgangspunktet er det mange politiske partier som – i forskjellig grad – også ønsker dette på sin måte. Det spesielle med SaFoSa er at det vil bli arbeidet etter en sideveis modell, mens de andre er låst fast i en oppadgående modell. På godt norsk betyr dette forskjellen på toppstyre og folkestyre. Det hjelper så sårt lite hva vi ser av behov i Sarpsborg, så lenge det sitter noen på et kontor i Oslo og i praksis styrer hva vi skal mene.

Sånn er det ikke i SaFoSa - Her bestemmer vi selv - sammen!

Modellen som arbeider sideveis har hovedfokus på innholdet i Sarpsborg Kommune, mens en oppadgående modell er bundet opp mot styrer, råd og andre grupperinger over seg i fylke (etter hvert region) og nasjonalt.

I disse regiontider (for vår del – Regionen Viken) hvor makt/styring i enda større grad konsentreres over våre hoder, er det et økende behov for å gripe tak i det lokale. Et lokalparti, som tydelig og kompromissløst fokuserer på Sarpsborgs og Særpingenes beste, vil derfor bli viktigere og viktigere i tiden som kommer.

Vår lokale stolthet rundt byen vår, vår historie, vårt opphav og vår arv, vil i økende grad bli av uvurderlig karakter. Samtidig er SaFoSa opptatt av utvikling. Vi ønsker derfor å arbeide for en byutvikling, som gjør at Sarpsborg blir et enda bedre sted å oppleve, arbeide for og bo i.

Vi er ikke bedre enn det vi sammen klarer å skape.

SaFoSa dannes, drives og utvikles av engasjerte Sarpinger, som har Sarpsborgs drift, utvikling, transformasjon og byens innbyggere som hovedfokus og platform.
Derfor er det nettopp vi; Folk i gata, Sarpinger og det lokale folkedypet, som er og blir de rette til å utforme den lokale politikken for våre medborgere og oss selv.

Som medlem i SaFoSa får du mulighet til å være med å lage partiets pågående politikk. Det er du som er Sarpsborg. Det er vi; Folk i gata og det lokale Folkedypet, som er Sarpinger.

Vi - folk i gata

Ofte stilte spørsmål